Toiminta-ajatus

Working Dobermann Club ry syntyi vuonna 2011 perustajajäsentensä vilpittömästä halusta vaalia rodunomaisen dobermannin käyttöominaisuuksia sekä ylläpitää ja edistää dobermannin asemaa harrastus- ja käyttökoirana.

Perustajajäseninä oli pieni joukko aktiivisesti dobermannin kanssa eri lajeja harrastaneita koiraharrastajia, joille yhteistä oli näkemys siitä, että dobermanni on palveluskoira ja ansaitsee sellaisena myös pysyä. Asiantuntijajäsenillämme on vuosien ja vuosikymmenten kokemus eri rotuisten koirien kouluttamisesta koe- ja virkakoirakäyttöön.

Toiminta-ajatuksena on, että Working Dobermann Club ry tarjoaa jäsenilleen:

Yhdistyksemme haluaa toiminnallaan tiedottaa, kouluttaa ja tukea aktiivisesti koetoimintaan pyrkiviä dobermannin omistajia.

WWW-sivut, jotka välittävät tietoa rodusta, harrastusmahdollisuuksista, palveluskoiralajeista, kouluttamisesta ja koetoiminnasta kaikille dobermannista kiinnostuneille.

Kannustusta dobermannien pariin.

Tietoa dobermannista.

Yksi yhdistyksen päätarkoituksista on antaa jäsenilleen "vertaistukea" dobermannin kanssa harrastamiseen. Teemme parhaamme luodaksemme puitteet dobermanniharrastukselle, niin Suomessa kuin ulkomaillakin.